samira.pouryahya@yahoo.com

تخلفات داخل خودرويي

۵:۵۶ ب.ظ ۱۳/مرداد/۱۳۹۹

✳️تخلفات داخل خودرويي

تخلف كد ١٣
تخلف كد١٤
تخلف كد ١٥
تخلف كد ١٦
تخلف كد ١٧
تخلف كد ٣٣
تخلف كد ٣٤
تخلف كد ٣٥
تخلف كد ٣٦

🔶چگونگي شروع و اجراي طرح صيانت از امنيت اخلاقي در كشور

با توجه به دستور اکید دادستان در خصوص صیانت از امنیت اخلاقی در سطح کشور، اين دستور به مراجع انتظامی و نظامی ابلاغ شد ؛متعاقبا به کارگماری و آموزش چند هزار مامور نامحسوس پلیس امنیت اخلاقی توسط نیروی انتظامی در سطح کشور جهت گزارش موارد تخلفات داخل خودرویی به پلیس امنیت اخلاقی جهت اجرای این طرح صورت گرفت .
منشا این طرح هم به نظر می رسد به این دلیل بود كه نیروی انتظامی داخل خودرو را حریم شخصی نمی دانست ؛و بعضی اعمال مثل کشف حجاب و استعمال مواد مخدر یا انجام اعمال منافیات عفت به دلیل غیر قانونی بودن ،خلاف عرف و نظم عمومی بود .
در ابتدا چهار موضوع اساسی در سطح معابر اصلی و بزرگراه ها مدنظر بوده است و گشت نا محسوس اين موارد را رصد ميكرد :
١-آلودگی صوتی
٢-حرکات پر خطر در حوزه راهنمایی رانندگی
٣-مزاحمت نوامیس
٤-کشف حجاب در خودرو
و همه در حوزه وظایف اصلی این گشت نامحسوس بود که پس از آن چند مورد دیگر هم به آن اضافه شد .

🔶نحوه گزارش تخلف داخل خودرویی مامورین نامحسوس و چگونگي رسيدگي به آن توسط پليس امنيت

١-در اولين مرحله ؛مامورين نامحسوس با مشاهده موارد تخلف در داخل خودرو ؛شماره پلاک خودرو به همراه کد مامور توسط سیستم پیامکی به پلیس امنیت اطلاع مي دهند.

٢-این تخلف در سیستم پلیس امنیت ثبت می شود .

٣-اين تخلف توسط پلیس امنیت پیامکی به شماره همراه مالک پلاک خودرو ارسال می شود و در آن نوع تخلف ، مکان و زمان تخلف اعلام می شود ؛و به مالک اعلام میشود ظرف مهلت تعیین شده به پلیس امنیت اخلاقی شهر خود مراجعه کند .

٤-بار اثباتي عدم تخلف به عهده متخلف است و رويه بدين صورت است كه صرف اعلام این مامورین نامحسوس برای پلیس امنیت کفایت دلیل می کند و نیاز به عکس یا مدارک اثباتی وجود ندارد و اگر شخصی مدعی باشد تخلفی صورت نگرفته؛ بار اثباتی با دلایل مستند به عهده مدعی است زیرا این مامورین ضابط قضایی و مجری قانون هستند.

٥-پليس امنيت به عنوان پلیس نامحسوس فقط تخلف خاطیان و جرایم مشهود اخلاقی را گزارش می دهند و هیچ برخورد مستقیمی با افراد ندارند.

٦-لازم به ذکر است تخلفات داخل خودرویی توسط دوربین های جاده ای ثبت نمی شود !

🔶وظايف مالك خودرو پس از دريافت پيامك

پس از دریافت پیامک در مهلت مقرر مالک خودرو یا وکیل رسمی ایشان باید به پلیس امنیت مراجعه کند و ممکن است برای بار اول صرفا با اخذ تعهد ؛از این تخلف رفع سوء اثر شود .

🔶در چه مواردي خودرو مالك در مرحله اول توقيف ميشود ؟

١-در بعضی مواقع ممکن است بر اساس مرجع اعلام کننده تخلف ،خودرو در مرحله اول توقيف گردد ،مثلا اگر اين تخلف توسط قضات یا سردار این گزارش شود ؛خودرو توقیف خواهد شد .

٢-بعضی تخلفات مثل تخلف کد۱۳و۱۶و۱۸حتی برای بار اول هم قابل گذشت نيست و حتما می بایست خودرو ظرف مدت معین شده در پارکینگ های اعلامی پلیس امنیت توقیف شود .

٣-چنانچه تخلف شما توسط مقامات بالا گزارش شود این تخلف حتما در سیستم پلیس امنیت اخلاقی ثبت می شود و عدم مراجعه شما در مهلت مقرر ؛موجب توقیف خودرو توسط گشت پلیس خواهد شد .

٤-در صورت ارتکاب تخلفات راهنمایی رانندگی در مقابل مامورین راهنمایی رانندگی که موجب متوقف کردن خودرو شود ؛در این صورت پلیس پلاک خودرو را استعلام میکند و چون این تخلفات بر اساس پلاک خودرو قابل استعلام است ؛اگر مالك رفع سوءاثر نكرده باشد ،به همین دلیل خودرو توقیف می شود .
در این صورت پس از توقیف خودرو حداکثر به مدت ۱۴روز با پرداخت خلافی از خودرو رفع توقیف خواهد شد .

🔶زمان ارجاع پرونده تخلفات داخل خودرويي به مرجع صالح و رسيدگي به آن

در صورتی که مالک پلاک ؛تعدد سابقه این تخلفات را مثلا بیشتر از چهار بار داشته باشد در این صورت پرونده به دادسرا برای رسیدگی قضایی ارجاع می شود ؛که ممکن است منجر به صدور حکم و تعیین مجازات برای مالک خودرو و سوء سابقه ایشان شود .

منتها درصورتی که این تخلفات یکی دوبار یا سه بار واقع شود صرفا در پرونده پلاک خودرو این تخلف ثبت می شود .در اينصورت ارتکاب این نوع تخلفات موجب سوءپیشینه كيفري برای شخص نیست .

🔶مشكلات مالك خودروپس از گزارش تخلف در زمان فروش خودرو

اگر مالک پلاک پس از دريافت پيامك مراجعه نكند و خودرو توسط راهنمایی و رانندگی توقيف نگردد ؛چون این تخلف روی پلاک خودرو در سیستم پلیس راهور ثبت شده ،در هنگام نقل و انتقال خودرو در مراکز تعویض پلاک ؛ وجود این تخلفات روی پلاک خودرو در پروسه ی نقل و انتقال وقفه ایجاد خواهد کرد .
زیرا مالک باید قبل از معامله خودرو خود اقداماتي از قبيل :مراجعه به پلیس امنیت و رفع سو اثر از این تخلف را انجام ميداده است .

البته پروسه ي رفع اثر از این تخلف ها بدين صورت است كه خلافی خودرو پرداخت ميشود و خودرو طبق ضوابط و زمان تعیین شده در پارکینگ های معین توسط پلیس امنیت اخلاقی توقيف می گردد .
همين امر وقفه در انتقال خودرو مياندازد و مشكلاتي را هم براي فروشنده ،هم خريدار ايجاد خواهد كرد. پس پيشنهاد ميشود مالك خودرو قبل از انتقال در خصوص تخلفات داخل خودرويي خود اقدامات لازم را انجام دهد.

تخلفات داخل خودرویی
کد۱۳مزاحمت نوامیس
کد۱۴کشف حجاب
کد۱۵بد حجابی
کد ۱۶انجام اعمال خلاف عفت عمومی در داخل خودرو
کد۱۷آلودگی صوتی
کد۱۸دور دور کردن
کد۳۳ حمل حیوان در خودرو
کد۳۴شیشه دودی
کد۳۵روزه خواری داخل خودرو
کد۳۶شرب خمر و استعمال مواد مخدر

نويسنده مطلب :سميه پوريحيي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و پشتیبانی : ف.کوثری